order zithromax
FJERNVARME og VARMTVANN oppdatert 18/10/19
Hjem
FJERNVARME og VARMTVANN oppdatert 18/10/19 PDF Skriv ut E-post
søndag 01. september 2019 07:13

                    INFORMASJON OM VARMEAVREGNING  2018/2019

Varmeavregning for 2018/2019 er nå levert av Techem. Avregningen er godkjent og kan leses på TECHEMs beboerportalen (www.techem.no). Oppgjøret og endringer i A-konto blir foretatt i førstekvartal 2020.Nærmere informasjon om nøyaktig dato kommer senere. Varmeoppgjøret avregnes sammen med felleskostnader. A-konto for 2019-2020 er justert etter forbruket i 2018-2019 og beregnet endring i energi kostnader. Eventuelle etterkrav som følge av for lite betalt A-konto vil bli krevd inn samtidig. Det er dessverre ikke mulig få delt opp slike krav verken for styret eller OBOS. Dersom beboere har penger til gode, så trekkes disse fra felleskostnadene. Hvis tilgodebeløpet er større enn kravet på felleskostnader, så utbetales restbeløpet til samme konto som felleskostnader betales fra.
Spørsmål om endringer i A-konto rettes til styret: epost  
styret(eta)skovbakken.no
Spørsmål om  forbruk av varmtvann/varme og målere rettes til Techem : kundeservice(eta)techem.no eller Tlf.: 22021459. Techem kan også kontaktes gjennom TECHEMs beboerportal.Fjernvarme er koblet  på den 09/09/2019
I varmesentralene registreres utetemperaturen fortløpende, og temperaturen på vannet som sendes ut justeres hele tiden i henhold til den. Når temperaturen på vannet ut fra sentralen endrer seg, vil det ta litt tid før det merkes i de enkelte leilighetene. Det kan ta inntil to-tre  timer for vannet å sirkulere helt rundt til leilighetene ytterst på rørsløyfa.
Vi benytter en standard temperaturkurve som gir følgende forhold mellom utetemperatur og vanntemperatur: Ved 15 °C ute vil temperaturen på radiatorvannet være ca 25 °C og ved -5°C ca 60° opp til nesten  80 °C ved -20°C ute.
Justering av temperatur på radiatorene
Hver enkelt radiator er individuelt termostatstyrt. Det betyr at effekten justeres i forhold til innetemperaturen i rommet. Hvis det
allerede er godt og varmt i rommet vil radiatoren avgi lite varme selv om den står på maks, og omvendt kan radiatoren bli ganske så varm selv om den står på 1 eller 0/X, men rommet er iskaldt. Etterhvert som romtemperaturen nærmer seg det termostaten er stilt inn på, vil temperaturen på radiatoren normalisere seg. For å sikre god luftsirkulasjon, er det viktig at spalteventilene over vinduene er åpne og at radiatorene ikke er skjult bak møbler eller tunge gardiner.
 Enkelte kan  oppleve at radiatoren er  kald eller lunken  på deler av radiatoren. Dette kan  skyldes at det er kommet luft inn i rørene . De som opplever dette må lufte radiatorene sine ved hjelp av luftenøkkelen for å få ut luften, rørene og radiatoren vil da fylles opp med varmt vann igjen.

I det øverste hjørnet av alle radiatorer sitter den en liten, firkantet skrue/lufteventil (f.e artikkelnummer   30-9487 på Clas Ohlson eller låne fra styret ) . Denne kan du åpne for å slippe ut det som måtte være av luft inne i både radiator og røranlegget.

1. Steng ventilen (termostaten)
2. Finn frem radiatornøkkel (som kan kjøpes rimelig  f.e hos Clas Ohlson(art.nr.   30-9787) , VVS-butikk, byggvarehus eller kan lånes fra styret). Ikke bruk annet verktøy enn en radiatornøkkel!
3. Åpne lufteskruen litt, og hold den åpen så lenge du hører at luft siver ut.
Til denne delen av operasjonen kan det være greit å ha en klut tilgjengelig, slik at du får tørket opp eventuelt vannsøl.
4. Steng umiddelbart når det ikke høres mer luftsiving. Da vil det kanskje komme litt vann ut sammen med luften
5. Åpne ventilen og sett på varmen Det er viktig at det ikke tappes vann fra radiatorene. NB! Pass på at du ikke skrur lufteskruen helt ut – da kan stengeventilen falle ut – og vannet vil flomme ukontrollert ut.Lufteventilene må aldri males over. Dersom dette allerede er gjort, må malingen skrapes forsiktig av. Ventilen skal ikke skrus veldig hardt til. Skru til du kjenner at det stopper. Ikke stram ekstra etter det.

Det er også lurt å skrue/manøvrere varme regulatoren av og til  fra min til max   slik at spindelstiften ikke  setter seg fast(skru termostatene på 9 i ca 1 time for å sikre gjennomstrømming og forhindre problemer)

Fjernvarme og varmtvann forbruket kan følges gjennom Techem(www.techem.no) Beboerportalen.